ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το blog

Πρόκειται για το πολιτικό, κι όχι μόνο, ημερολόγιο της Δημοτικής Παράταξης "Καρδίτσα πόλη της Αλληλεγγύης". Στόχος είναι η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας αλλά και η ενσωμάτωση όλων εκείνων των ζητημάτων που θα κάνουν τον Δήμο μας και τη ζωή μας καλύτερη.Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

    Στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου, ο συνδυασμός μας «Καρδίτσα, Πόλη της Αλληλεγγύης» αγκαλιάστηκε από νέους ανθρώπους που ακόμα μπορούν να σκέπτονται με ανιδιοτέλεια και να παίζουν με τη φωτιά.

Όλες αυτές τις ημέρες, δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα, με καθαρές θέσεις και απόψεις, και κυρίως με την πίστη ότι μπορούμε να εκφράσουμε ένα κομμάτι της κοινωνίας που ζούμε. 

Οι υποψήφιοι και οι φίλοι της δημοτικής μας κίνησης, μπορούμε να περπατάμε στην πόλη και να κοιτάζουμε στα μάτια τούς συμπολίτες μας, γιατί κάναμε ένα έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, χωρίς πολλά οικονομικά μέσα και κόντρα σε εξαρτήσεις και συμφέροντα. Μιλήσαμε τη γλώσσα της λογικής και των επιχειρημάτων. Οι αντιπαραθέσεις μας ήταν πολιτικές κι όχι προσωπικές. Και έτσι θα συνεχίσουν να είναι. 

Ο συνδυασμός «Καρδίτσα, Πόλη της Αλληλεγγύης» επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες που επέλεξαν εναλλακτικά και νεανικά σ' αυτές τις εκλογές, και κυρίως με πολιτικό συλλογικό κριτήριο και όχι με γνώμονα το ατομικό ή προσωπικό συμφέρον.
Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο συνδυασμό «Καρδίτσα, Πόλη της Αλληλεγγύης», πιστεύουν ότι οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν σε ένα έντονο συγκρουσιακό περιβάλλον, και είναι ανάγκη αυτό να αποτυπωθεί και στον 2 ο γύρο των δημοτικών εκλογών στέλνοντας το μήνυμα της διαφωνίας με την πολιτική του μνημονίου και της ισοπεδωτικής μεταρρυθμιστικής αντίληψης του «Καλλικράτη» για τις τοπικές εκλογές. 

Οι δύο παρατάξεις που πέρασαν στο 2o γύρο των εκλογών, εκφράζουν -ως παραρτήματα των κομμάτων εξουσίας- μια συντηρητική, συγκεντρωτική, μη συμμετοχική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, που την επιβάλουν με συστήματα ενισχυμένης αναλογικής. Πολιτική τους προτεραιότητα είναι η αγορά και οι κανόνες που αυτή επιβάλλει. Η «Καρδίτσα, Πόλη της Αλληλεγγύης» καταδικάζει τέτοιες πολιτικές και τους εκφραστές τους και αγωνίζεται για ένα δήμο αλληλέγγυο στους πολίτες, καθαρό, δημοκρατικό, συλλογικό και συμμετοχικό. 

Στο ερώτημα που τίθεται «τι συστήνουμε στους φίλους που μας ψήφισαν για το δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής», με βάση τα παραπάνω, η απάντησή μας είναι μία και μοναδική: Οι ψηφοφόροι δεν χρειάζονται καθοδήγηση. Έχουν νου και σκέψη και γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν και θα το πράξουν.
Εμείς, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ενεργά και συμμετοχικά τα δρώμενα στο δήμο Καρδίτσας και θα παρεμβαίνουμε όπου και όσο χρειάζεται, για να μην υλοποιούνται σχεδιασμοί και πολιτικές ερήμην μας. 

Είναι επιβεβλημένο, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής βαρβαρότητας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βρεθούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα μαζικά, ενωτικά, μαχητικά.
Θα είμαστε εδώ, για να ελέγχουμε τη διοίκηση, με τα μέλη μας καθημερινά στους δρόμους της πόλης και στους δρόμους των αγώνων. Δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια και οι πομπώδεις υποσχέσεις. Το λέμε απλά: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου